# 13 over samenwerking met Kameroen

Samenwerking met Kameroen

georganiseerd i.s.m. VLIR-UOS

Brussel, 23 april 2014

Op initiatief van de ambassade van Kameroen brengt een delegatie van een veertigtal rectoren en vice-rectoren uit Kameroen een bezoek aan België van 21 tot 25 april 2014. Ze vertegenwoordigen elf Kameroense universiteiten. Op woensdag 23 april ontmoeten ze de Vlaamse universiteiten en hogescholen.

De Kameroense rectoren en vice-rectoren willen kennismaken met het onderwijs en onderzoek aan Vlaamse en Franstalige universiteiten en hogescholen. Ze zijn geïnteresseerd in samenwerking en financieringsmogelijkheden. Eén van de gespreksonderwerpen is het hoge aantal valse Kameroense diploma’s. De inschrijvingsdiensten stuiten immers jaarlijks op heel wat valse documenten van Kameroeners die zich willen inschrijven aan een Belgische universiteit als beursstudent.

Op 23 april worden de delegatieleden op de Universitaire Stichting te Brussel uitgenodigd door Flanders Knowledge Area en VLIR-UOS. In de voormiddag zijn er presentaties over onderzoek en onderwijs in Vlaanderen en is er een matchmaking waarbij Vlaamse en Kameroense academici met elkaar in contact komen (zie programma en presentatie onderaan deze pagina). In de namiddag brengt een deel van de delegatie een bezoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en een andere groep aan de Universiteit Gent.

De Kameroense delegatie bestaat uit een veertigtal vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Hoger Onderwijs, en van de volgende universiteiten: Université Catholique d'Afrique Centrale, Université de Dschang, Université de Maroua, Université évangélique du Cameroun, University of Buea, University of Bamenda, Université de N’Gaoundéré, Université de Douala, Ecole Nationale Supérieure des Travaux Publics de Yaoundé, Université de Yaoundé I en II. De delegatie staat onder leiding van professor dr. Anaclet Fomethe , rector van de Universiteit van Dschang.

# 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen # 13 over samenwerking met Kameroen

 
NL   EN
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

De projecten van Flanders Knowledge Area