Laatste Nieuws

Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area ondersteunt, via diverse projecten, de internationalisering van het Vlaams hoger onderwijs.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

The World @ School (06/02/2018)

Op 23 januari ging Sovath, een internationale student van de Universiteit Antwerpen, vertellen over zijn land Cambodja in klas 6 Verzorging en klas 7 Business Support van de Ursulinen in Mechelen. Leerkracht Wendy Dillen was erg enthousiast: De uitleg was goed gestructureerd en overzichtelijk. De leerlingen waren echt geïnteresseerd. Ze kregen voldoende tijd en mogelijkheid om vragen te stellen en Sovath had nog een leuke verrassingsquiz met een kleine beloning voor de winnaars als afsluiter. Een zeer geslaagd initiatief.

Deze activiteit kaderde in het pilootproject The World @ School dat Flanders Knowledge Area uitrolt, met steun van het departement Onderwijs & Vorming. Het doel is om internationale studenten van Vlaamse hogescholen of universiteiten in contact te brengen met scholen. Op die manier kunnen internationale studenten Vlaanderen wat beter leren kennen. Na de activiteit wordt de internationale student vergoed door Flanders Knowledge Area. Voor scholen is dit aanbod volledig gratis, ter ondersteuning van de internationalisering op school.

Studenten of scholen die interesse hebben, kunnen zich aanmelden via http://www.flandersknowledgearea.be/nl/projecten/the-world-school/.

Ierse delegatie bezoekt Vlaanderen (12/07/2017)

Op maandag 10 juli 2017 bezocht een Ierse delegatie, onder leiding van het Iers nationaal agentschap voor Erasmus +, Vlaanderen. In de kantoren van Flanders Knowledge Area werd een netwerkevent georganiseerd.

Voor Ierland namen, naast vertegenwoordigers van het National Agency en The Irish University Association, 10 hogeronderwijsinstellingen deel.
Voor Vlaanderen waren vertegenwoordigers aanwezig van het Nationaal Agentschap Epos, het departement Onderwijs & Vorming, en Flanders Knowledge Area. Volgende Vlaamse hogeronderwijsinstellingen namen deel aan het netwerkmoment: Universiteit Hasselt, Hogeschool Gent, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel, VIVES en Odisee.

Nieuwe publicatie Flanders Knowledge Area (17/01/2017)

Flanders Knowledge Area publiceert een derde handboek over de internationalisering in het Vlaams hoger onderwijs: Internationalisering van het curriculum.

Het handboek kan online worden geraadpleegd op de website www.InternationaliseringVanHetCurriculum.be. Het boek bevat informatie over volgende topics:

  • ontwikkeling van visie,
  • learning outcomes,
  • curriculumopbouw - good practices,
  • assessment,
  • kwaliteitszorg,
  • ondersteunende diensten.

Het boek is samengesteld uit bijdragen, geschreven door experts verbonden aan de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen.
Het boek is niet in druk beschikbaar.

Andere online publicaties van Flanders Knowledge Area zijn:

Research in Flanders - themadossiers: Healthy Ageing (30/03/2016)

Nummer 8 van de reeks Research in Flanders - Thematic Papers is beschikbaar op de website van het project Research in Flanders: http://www.researchinflanders.be/en/thematic-papers/healthy-ageing/.

Research in Flanders - themadossiers: Innovating the Arts (30/03/2016)

Nummer 9 van de reeks Research in Flanders - Thematic Papers is beschikbaar op de website van het project Research in Flanders: http://www.researchinflanders.be/en/thematic-papers/innovating-the-arts/.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
NL   EN
Flanders Knowledge Area

Flanders Knowledge Area

www.flandersknowledgearea.be

Study in Flanders

Study in Flanders

www.studyinflanders.be

Research in Flanders

Research in Flanders

www.researchinflanders.be

Studeer in het Buitenland

Studeer in het Buitenland

www.studeerinhetbuitenland.be

Handboek Internationalisering

Handboek Internationalisering

www.handboek-internationalisering.be

Studies and Statistics

Studies and Statistics

www.flandersknowledgearea.be / nl / projecten / studies-and-statistics

Forum

Forum

www.flandersknowledgearea.be / nl / fora

Blog

Blog

www.flandersknowledgearea.be / nl / blog

Reconfirm

Reconfirm

www.reconfirm.be

De projecten van Flanders Knowledge Area